Ecologisch Leiderschap

Ecologisch Leiderschap


Is het faciliteren van een leer-, werk-, en/of leefomgeving, vanuit een natuurlijk, doorleefd en wederkerig bewustzijn, voor de transitie naar een duurzame en toekomstgerichte samenleving.


Programma lancering - Open inschrijving
In het 4 daags ervaringsgericht veldpracticum, een reis zowel naar buiten als naar binnen, onderzoek je aan de hand van je vraagstuk hoe je de kernwaarden van Ecologisch Leiderschap kan implementeren in een leef-, leer- of werkomgeving en leiderschapstijl, zo dat deze dienend is een een duurzame en toekomstgerichte samenleving.

Het programma is gebasserd op de modules Wederkerig Gewaarzijn, Duurzaamheid van binnenuit, Bewust Interzijn.
8 kernwaarden, voorzien van een media & literatuurlijst en handouts en wordt voorafgegaan en afgesloten met een
Zelfanalyse Ecologisch Leiderschap en Zelfreflectieverslag waarmee je inzicht krijgt in de ontwikkeling van je Ecologisch Leiderschap.


In januari 2022 is de programma lancering van de 4 daagse Ecologisch Leiderschap I (basis). Wil je eerst je bewustzijn voor Ecologisch Leiderschap wakker schudden ga dan mee op pad zowel naar buiten als naar binnen, langs 7 vragen.
Of ben je benieuwd naar de voorwaarden waarmee je tegen een gereduceerd tarief deel kan geven aan de programma lancering? Neem dan contact op.

In het najaar van 2022 zal een 4 daagse verdiepingende leergang aangeboden worden.


Aanvullend op de leergangen (zowel basis als gevorderd) kan een individueel coachtraject Ecologisch Leiderschap gevolgd worden. Klik hier voor meer informatie.

In company

De uitvoering van het onderwijsprogramma in haar geheel, of geïmplementeerd in bestaande leeromgevingen vindt plaats in samenwerking met onderwijsinstellingen, organisaties en overige partners.  


Ben jij (toekomstig) changemaker en/of student,  docent/trainer (ontwikkelaar of uitvoerend) of beleidsmaker die vanuit een nieuw verhaal een bijdrage wil leveren aan zowel het nu, de toekomst als een duurzame samenleving. dan is het onderwijsprogramma Ecologische Leiderschap als ervaringsgericht veldpracticum een unieke aanvulling op bestaande opleidingen en leeromgevingen.


Voor meer informatie neem gerust contact op.


“Bedrijven moeten de ware betekenis van het woord ‘Economie’ herontdekken. ‘Eco’ betekent kosmos en ‘nomos’ betekent wetten. Het gaat dus om de ‘wetten van de kosmos. Economie en ecologie zijn direct met elkaar verbonden.”

- Paul De Blot, honorair hoogleraar Business Spiritualiteit