Amanda

The Slow Coach

Voice of Nature

Do not go where the path may lead,

go instead where there is no path and leave a trail. (Ralph Waldo Emerson)

logo Beter in het Groen

Ik stel me graag aan je voor,

 

Ik ben Amanda, getrouwd en moeder van 2 zoons. Ik ben in mijn element temidden van de natuur. Regelematig ga ik alleen (of met onze hond Mellow) op pad. Tijdens een wandeling neem ik altijd een moment om letterlijk stil te vallen en me bewust te zijn van de kracht van de stilte en schoonheid van de natuur en me te verwonderen. Daar vind ik rust, mijn kracht, oerwijsheid en verlangen van waaruit ik mensen wil meenemen om dit zelf te ervaren. 

(Op mijn facebookpagina deel ik sfeerimpressies teksten of berichten die mij inspireren.) 

 

Ik heb, zowel persoonlijk als professioneel, altijd een grote interesse gehad in hoe wij mensen in elkaar steken, fysiek, emotioneel, cognitief, sociaal en spiritueel, hoe we ons gedragen en communiceren en wat ons daartoe beweegt.

Dit, samen met mijn grote nieuwsgierigheid, (autodidactische) leergierigheid, eigenwijs-heid, creativiteit en affiniteit met inzichten uit diverse wijsheidstradities (van het Taoïsme tot Natuurreligies), natuur en muziek, heeft mij gebracht op een ontdekkingstocht langs hoogtepunten en dieptepunten. Meer dan eens ben ik opgekrabbeld, heb ik ‘aan het leven’ levenservaring mogen opdoen en heb ik mijn vitalieit en natuurlijk leiderschap ont-dekt.

 

Spelenderwijs wordt je wijs

en hoe het werkt?

Misschien komt die wijsheid wel mee met de wind.

Door stil te ziten, te luisteren als een kind.

Net zo onbevangen, kun je levenslessen ontvangen.

Je hoeft alleen maar te spelen en het op te vangen.

(Happinez nr. 6, 2007)

 

Omdat ik naast mijn levenservaring en persoonlijke ontwikkeling ook waarde hecht aan kennis en professionele ontwikkeling, beschrijf ik hier in vogelvlucht hoe mijn loopbaan mij heeft gebracht waar ik nu ben.

 

Na een loopbaan van 17 jaar als paramedisch therapeut in de zorg, reïntegratie na een burn-out en een loopbaan-heroriëntatie, heb ik mezelf toegestaan mijn zielsverlangen te volgen. Zo kreeg mijn ervaring als Lifecoach een verdieping via trainingen tot Spirit of Nature gids en Spiritual Practice in Nature (Presencing) retraites bij Way of Nature.

 

Als Natuurcoach en Spirit of Nature gids is mijn werkwijze gebaseerd op Natuurbeleving, je bewust worden van de verbinding tussen de uiterlijke natuur en je innerlijke natuur. Dit kan tijdens een Spirit of Nature Walk, tijdens een traject Natuurcoaching of middels het programma Natuurlijk Vitaal in de Ouderenzorg

 

Natuurcoaching bij mij betekent (Levensloop)Coaching en natuurbeleving met waar nodig therapeutische diepgang . Gebaseerd op de theorie en methoden vanuit de psychodynamiek, creatieve therapie, neuro(biol)psychologie, natuurbeleving, Forest Bathing, Mindfulness, Theorie U en Way of Nature.

Met dank aan mijn leermeesters werk ik intuïtief, transformatief en systemisch en laat ik je graag de relatie tussen natuur, innerlijke wijsheid, gezondheid/vitaliteit en leiderschap ervaren.

 

Ik ontmoet je graag!

 

Met Natuurlijke groet,

Amanda Cooiman-Sakkers

Natuurcoach, Spirit of Nature gids, Zangeres

 

Lid van de Beroepsvereniging voor Groene Zorg (www.groene-zorg.nl)

Geregistreerd bij Beter in het groen (www.beterinhetgroen.nl)